Kütyük, laptopok, cangák, cuccok, izék

Retró: Nokia 6510

2016/05/15. - írta: Libretto

Egy eszköz abból az időből, amikor a mobil még csak telefon volt

Biztosan említettem már, hogy kütyütéren hidegen hagy a középszer, ha valamit szeretnék, az általában ritka, kicsi vagy nagy, van valami érdekes fícsör stb.

img_0004.jpg

A Nokia 6510 egy iPhone 6Plus mellett. Kicsi, bár ez a tepsiPhone mellett nem bravúr.

img_3604.jpg

Itt egy iPhone 4S mellett. Tényleg kicsi.

Ezt a kis Nokiát (valamikor 2005 körül?) már használtan vettem, mivel 2002-ben jelent meg, már akkor sem volt nagyon menő. Viszont második telefonnak egy igazi kis praktikus jószágot akartam, és a Nokia 6510 mérete azonnal megfogott.
Igazi ős-Nokia, aki harminc fölötti, az biztosan jól emlékszik ezeknek a készülékeknek a menüjére, lehetőségeire.

img_3603.jpg

Ezt a bejelentkező animációt nagyjából minden harminc fölötti régi kedves ismerősként üdvözölheti

A kis 6510-ben a hangvezérlés(!) az infra, a GPRS, a rádió jelenthette az extrákat az előnyös méret mellett. Sajnos a rádiót nem tudtam kipróbálni, mert 2,5 collos a jack csatlakozója, és nem találtam olyat itthon. (Egyébként a jack akkoriban nem is nagyon volt elterjedt, minden gyártó a saját, gyakran még típusonként is eltérő soktűs szarait erőltette).

img_3602.jpg

Hangvezérlés!

Persze, amikor feltúrom a vackaimat, a gyerekek megneszelik a lehetőséget, és azonnal ki akarnak próbálni mindent,  Bandi is lecsapott a kis Nokiára, és belekezdett egy Space Impact nevű játékba.

img_3600.jpg

Space Impact. 7-9 balra-jobbra, 8-0 föl-le, 6 lézer, eddig jutottunk.

Na, de mire jó napjainkban egy Nokia 6510? 

Tök jó kis mobil, akinek a telefonálás és SMS elég, az boldog lehet vele, hiszen bőven elfér bármilyen kis zsebben, az akksi napokig űzi. Ha vérszemet kapunk, van benne naptár, to do kezelés, és ha szerzünk egy hozzávaló headsetet, még rádiózhatunk is a villamoson. Nyomhatjuk a Snake-t, azt nagyjából úgyis játszotta az egész világ.
Ha ennyi fícsör elég, akár bulifonnak is elmegy, bár ma már egy bulifon pl. nem árt, ha tud fotózni vagy alkalmas check-inre például. Ezt viszont leejthetjük. Bátran.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szviccs.blog.hu/api/trackback/id/tr718717976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása