Kütyük, laptopok, cangák, cuccok, izék

Toshiba Satellite Click Mini

2016/05/06. - írta: Libretto

Kicsi, ultrahordozható wines cucc

Teli a piac a lassan ki is kopó Z3537F atomos windowsos táblákkal, 2in1 meg hibridekkel, az egykori netbookok egyenes ági leszármazottaival. Nem rossz irány ez, sokakat el is keserített az Intel bejelentése, miszerint kivonul ebből a szegmensből. Pedig aki együtt tud élni a nem is túl sok és nem is annyira elviselhetetlen kompromisszummal, jó megoldások ezek a kütyük. Tűrhetően mozognak, sajnos a tabletes üzemmódnak vannak korlátai, leginkább az alkalmazások kínálatát tekintve.

A rengeteg tesztből mindenki mindent megtudhatott már ezekről az eszközökről, a minimum 2 GB RAM kötelező, 32 GB tárhely alá se adjuk. Épp ilyen adottságú Toshiba Click Mini jött szembe a Jófogáson a minap, 36 ezer forintért. Még használtan is jóval többe kerülnek a Clcik Minik, a hirdetésben jelzett német kiosztású billentyűzet sem riasztott el, rá is csaptam a cuccra.

toshiba_click_mini_iphone_6plus.jpg

Egy iPhone 6Plus társaságában a Toshiba Click Mini

Nekem van egy vonzódásom a Toshiba kislaptopok iránt, erről később, a Librettókról szóló posztokban. A Click Mini kisebb, mint általában a kis 2in1 eszközök, 9 collos mindössze. Nagyon kicsi, nagyon mobil. Zord telesítménytesztek helyett a benyomásaim:

- Billentyűzet. Elég szar, zörgős, zötyögős, a mérete viszont rendben van. Szigetes, és gépeléskor szerintem nem csak a billentyű mozog, hanem vele az alatta lévő lemez is, ez elég gáz. A német kiosztást azonnal lematricáztam, de: nincs nulla bázz! Ez eléggé frusztrált, csak kell számokkal bánnia az embernek. Jobb megoldás híján kiosztásváltás van számok írásakor. Amúgy stabilan be lehet pattintani a táblát a billentyűzetbe.

- Touchpad. Nem volna ez rossz, csak túl pici. Az ujj könnyen leszalad róla, az idegesítő. Lehet(ne) vele kétujjas görgetést meg kétujjas jobclicket is, de a Win10 (nulla!) frissítés után a görgetés kimúlt.

- Tárhely. 32 giga eMMC, szokás szerint, microSD az alapgépen, és tádám, pluszban normál SD a billentyűzetes dokkolóban. Nekem így egy gyors 64 gigás microSD van a táblában, erre állítottam az összes Win10 tárhely extrát, és itt tartom az OneDrive fájllokat is, mert ezt nem csatolom le. A billentyűzetben van egy 128-as microSD adapterrel, amin lecsatolható cuccok vannak: filmek, zenék, ilyesmik.
Ám a kártyák kilógnak, ez gáz. A tábla microSD.je nem nagyon, de ahhoz eléggé, hogy a táskában benyomódjon, és kioldjon. A dokk SD-je jobban kilógott, de van ám nekem egy MacBook Airbe szánt adptaerem, kipróbáltam. Hát bakker, ez jódarabig ott marad.

toshiba_click_mini_micro_sd.jpg

A kilógó microSD

toshiba_click_mini_sd_card.jpg

Az örökre bedugott Macbook Air SD adapter

- Kijelző. 1920x1200 9 collon, maradhat? Szerintem sok is ez, főleg, ha már játszik az olvasószemüveg. Van még micro HDMI is, ha monitorra akarjuk kötni.

- Akkumulátor. Ebből kettő is van! Egy kisebb a táblában és egy nagyobb a dokkban. Ezzel elég szépen el lehet lenni azért. Először a dokkot meríti, aztán jön a táblagép akksija.

toshiba_click_mini_akku.jpg

Van benne szufla

Konklúzió

Újan biztosan nem vettem volna, de szerettem volna egy kis hordozható windowsos eszközt, és a kis Toshiba Click Mini egész jó megfejtés. Nagyon pici, az Atom az alapfeladatokra elég, akkuidő van. 36 ezerért - MEGÉRTE!

PRO

  • kis méret
  • szép
  • képernyőfelbontás
  • üzemidő
  • tárhely bővíthetősége
  • üzemidő

KONTRA

  • zörgő klaviatúra
  • túl pici touchpad

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szviccs.blog.hu/api/trackback/id/tr318691462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása